Afval scheiden op het kantoor

Met de Luxobin is het mogelijk om meerdere afvalstromen op eenvoudige wijzen van elkaar te scheiden. U kunt restafval, oud papier, plastic en GFT/organisch afval gescheiden in de Luxobin deponeren. Wanneer afval consequent gescheiden wordt ingezameld, levert dat een aanzienlijke besparing op voor het milieu. En dat merkt u ook in uw portemonnee. Afvalscheiding binnen uw bedrijf loont dus op meerdere manieren. Toch blijkt uit onderzoek van Manutan dat 35% van de Nederlandse bedrijven geen of weinig aandacht besteedt aan afval scheiden. Daarnaast geeft slechts 49% van de werknemers aan dat er bij hun bedrijf richtlijnen zijn over afvalscheiding. Dat kan dus beter.

Luxobin speelt hier graag op in. Met de Luxobin Office heeft u als bedrijf een betaalbare oplossing in huis. Het wordt tijd om ook op  kantoor beter om te gaan met aanwezige afvalstromen en een slag te slaan.

Afvalscheiding op de werkvloer verbeteren

Ga dan aan de slag met onderstaande tips:

  • Breng in kaart welke soorten (bedrijfs)afval het meeste voorkomen. Binnen de kantooromgeving zijn dit over het algemeen vooral oud papier, plastic en restafval.
  • Zorg dat het scheiden van afval geconcentreerd is op één punt. Zo kost het uw werknemers geen extra moeite om van de ene prullenbak naar de andere te hoeven lopen en zal de bereidwilligheid om afval te scheiden hoger liggen.
  • Als aanvulling hierop kunt u ervoor kiezen om de afvalbakken bij bureaus weg te halen en te zorgen dat er altijd een prullenbak voor gescheiden afval in de buurt aanwezig is.
  • Communiceer het nieuwe beleid voor wat betreft het gescheiden inzamelen van afval op kantoor duidelijk naar de medewerkers.
  • Kies voor duurzame producten met een lange levensduur. Dit vermindert de afvalproductie op kantoor. Gebruik bijvoorbeeld koffiemokken in plaats van plastic bekers.
  • Ga ook voor een duurzaam afvalbeheer door het aanschaffen van de Luxobin Office.

De Luxobin Office

De Luxobin speelt handig in op het scheiden van afvalstromen op kantoor. Het strak vormgegeven afvalmeubel maakt het eenvoudig om kantoorafval gescheiden af te voeren. In het gebruik is de Luxobin erg eenvoudig. Zonder extra moeite draagt u als bedrijf uw steentje bij aan een beter milieu. Meer weten over de mogelijkheden? Ga naar de Luxobin Office.